Pari raparperipiirakan ohjetta on keväästä jäänyt tänne laittamatta, tässä niistä toinen.

(Ensi kevääseen vinkiksi.. raparperista saa toisen sadon kesällä kunhan muistaa poistaa kukkavarret!)

Vaniljainen%20raparperipiirakka%20Lauran

150g voita tai margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3-3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Päälle:

raparperia

1 prk Valio maustettu rahka, vanilja

1 muna (voi jättää pois)

½ dl sokeria

 

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää kananmuna sekä yhdistetyt vehnä- ja leivinjauhot. Levitä seos piirakkavuokaan (myös reunoille).

Pese ja pilko raparperit ohuiksi siivuiksi. Ripottele pohjan päälle raparperit. Sekoita rahka, kananmuna ja sokeri. Kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa n. 25 min.