Laskeskelin, että 5 erilaista muffinssiohjetta on minulta jäänyt julkaisematta, joten täältä pesee =) Muffinssit on tehty joskus vuonna keppi ja miekka, joten katsotaan muistanko mistä olen niiden ohjeen napannut =)

RANSKANPASTILLI-MUFFINSSIT (Hedelmäpommi)

150 g voita tai margariinia

1 ½ dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

150-200 g ranskanpastilleja

Koristeluun

ranskanpastilleja

suklaata

tomusokeria

 

Rouhi osa ranskanpastilleista kevyesti ja jätä osa kokonaisiksi. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ranskanpastillit. Laita mufiinipellin 12 koloon amerikanmuffinivuoat ja jaa taikina niihin. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia.

Anna muffinien hieman jäähtyä. Sulata muutama pala suklaata mikrossa tai kattilassa. Kiinnitä suklaasulan avulla ranskanpastilleja muffineille ja ripottele ennen tarjoamista pinnalle tomusokeria.

 

MARIANNETOFFEE-HERUKKA-MUFFINSSIT

Ohje löytyy jo täältä blogista. Näissä siis suklaana Fazerin Marianne Toffee-karkkeja rouhittuna (ruohiminen oli kyllä aika urakka... veitsellä!!) ja muutama rivi Fazerin maitosuklaata sulatettuna.

 

MARMOROIDUT MUFFINSSIT

(Kirjasta: Ruokasuosikit: muffinit ja leivonnaiset... Kiitos Susanna & co kirjasta!!!) Ohjeesta tulee n. 20 kpl, suklaana käytin SLY8-kierrokselta saatua Dacapo-suklaata)

175 g margariinia

175 g sokeria

3 kananmunaa

175 g vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

2 rkl maitoa

55 g tummaa suklaata sulatettuna

Laita margariini, sokeri, munat, jauho, leivinjauhe ja maito isoon kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen kulhoon. Lisää toiseen suklaa ja sekoita hyivn. Laita teelusikalla molempia taikinoita vuorotellen paperivuokiin. Paista 180 asteessa n. 20 min.

Neljäntenä:

VAAHTOKARKKIMUFFINSIT (samasta kirjasta kuin edelliset)

70 g voita

275 g vehnäjauhoja

6 rkl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

85 g sokeria

100 g maitosuklaarakeita

55 g erivärisiä vaahtokarkkeja

1 iso kanamuna

3 dl maitoa

Siivilöi jauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, suklaarakeet ja vaahtokarkit (pilkottuna). Vatkaa eri kulhossa muna, maito ja sula voi. Hämmennä ne varovasti jauhoseokseen. Jaa taikina paperivuokiin. Paista 190 asteessa 20-25 min.

 

PORKKANAMUFFINSSIT (Kokeileva keittiö)

(tai oikeastaa leivokset, mutta menköön nyt muffinsseina )

6 kananmunaa


6 dl sokeria


400g voita sulatettuna


6 dl vehnäjauhoja


1 tl suolaa


3 tl leivinjauhetta


2 tl soodaa


2 tl kanelia


3-4 porkkanaa raastettuna

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon sulatettu, jäähtynyt voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja hämmennä taikinan joukkoon. Viimeisenä lisää porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina joko leivosvuokiin (jätä vähintään 1/3 kohoamisvaraa) tai kaada korkeareunaiselle pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa, vuoissa noin 15 minuuttia ja pellillistä noin 30 minuuttia.


 

Kuorrutus:


200g maustamatonta sulatejuustoa


100g pehmeää voita


300g tomusokeria


1 rkl vaniljasokeria

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimella taikinakoukkuja käyttäen. Levitä kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan/leivosten päälle ja koristele esimerkiksi marsipaaniporkkanoilla tai mantelirouheella. Anna jäähtyä viileässä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua.

 

 

Nyt ei muuta tällä kertaa