Ohjeen otin Eevalta (Eeva's Cookings)

RAPARPERIPIIRAKKA

1661083.jpg

Pohja:

2 munaa
100 g tavallista sokeria
75 g fariinisokeria
1 dl maitoa
1 dl Flora Vanillaa
1 dl voisulaa
2 tl leivinjauhetta
4-5 dl vehnäjauhoja

Päälle:

3 dl kylmää vettä
1 dl vaniljakreemijauhetta
noin 200-300 g raparperia

Muruseos (myöskin piirakan päälle):

25 g margariinia
50 g sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija noin 27 cm). Paloittele raparperi noin sentin mittaisiksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon maito, flora vanilla (ei tarvitse vispata) sekä voisula. Sekoita keskenään leivinjauhe ja vehnäjauhot ja sihtaa munaseoksen joukkoon. Sekoita ja kaada vuokaan.

Valmista vaniljakreemi lisäämällä veden joukkoon jauhe. Sekoita vatkaimella muutaman minuutin ajan, jonka jälkeen anna kreemin hetken seistä. Levitä kreemi taikinan pinnalle siten, että reunoille jää reilun sentin mittaiset kreemittömät osuudet. Levitä raparperinpalat kreemin päälle. Valmista muruseos laittamalla voi, sokeri ja jauhot samaan astiaan ja nyppimällä ne murumaiseksi seokseksi. Ripottele raparperien päälle. Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia (riippuu uunista, joten muista vahtia!). Tarjoile jäätelön tai kylmän vaniljakastikkeen kera.


SAMALLA HALUAN TOIVOTTAA KAIKKILLE LUKIJOILLENI
OIKEIN MUKAVAA ja RAUHALLISTA JUHANNUSTA!!
Palaan asiaan juhannuksen jälkeen!
terv. Kirsi


1659093.jpg
Kuva on meidän mökiltä juhannuksena 2006