QUICHE LORRAINE

eli Kinkkupiirakka

Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirjasta otin tän ohjeen... ei kyllä mun mielestä ole kovin poikkeava suomalaiseen kinkkupiirakkaan verrattuna.

504397.jpg

Pohja:

125 g margariinia

2½ dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

1 dl juustoraastetta

½ dl vettä

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon vehnäjauhot, suola ja juustoraaste. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina vuokaan (myös reunoilla). Anna seistä kylmässä n. 15 min, niin taikina pysyy paremmin vuoan reunoilla paistamisen aikana. Pistele pohja haarukalla ja paista 225 asteessa n. 10 min.

Täyte:

100-150 g savu- tai keittokinkkua

1 pss herne-maissi-porkkanaa

4 dl juustoraastetta

2 munaa

2 dl ruokakermaa

1 rkl vehnäjauhoja

½ tl mustapippurirouhetta

ripaus suolaa

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaada täyte puolikypsälle piiraspohjalle ja jatka paistamista vielä n. 20 min.