Mikäs sen parempaa, kuin helteisenä juhannusaattona ihanan kylmä ja raikas jälkiruoka... paitsi, että sää oli hyisen viileä, mutta jälkiruoka oli kyllä ihanan kylmää ja raikasta!! Kiitos ohjeesta menee Mimmin keittiöön, tätä herkkua teen takuulla vielä monta kertaa!

Tein jäädykkeen Tupperwaren rengasvuokaan, mahtui juuri sopivasti. Käytin tähän 4 dl Bonne mangososetta.

Mangoj%C3%A4%C3%A4dyke%20Mimmi-normal.jp

 

4 kpl kananmunan keltuaisia

1-1½ dl sokeria ( laita aluksi pienempi määrä ja lisää valmiiseen seokseen lisämakeutta, jos kaipaat)

3 - 4 dl mangososetta

4 dl vispikermaa

2-3 rkl glukoosisiirappia

sitruunamehua

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää muut ainekset ja viimeisenä kermavaahto nostellen. Maistele seosta ja lisää tarvittaessasi makua. Pane valmis jäädykemassa pakastumaan haluamasi malliseen  astiaan. (Laita muovi/kelmu vuokaan, jos pakastat jäädykkeen esim. pakasterasiassa tai kakkuvuoassa. Jäädykkeen irrottaminen on silloin helpompaa). Peitä jäädykeastia ja laita jäädyke pakastumaan pakastimeen mielellään seuraavaan päivään. Jäädykkeen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi, se säilyy hyvin suojattuna viikkoja pakastimessa.

Tarjoile mansikoiden/hedelmien kera.

2014-06-21-normal.jpg