Meillä on tänään ollut pullapäivä. Taikina kohosi jo ennen aamu kahdeksaa ja maistiaisia syötiin aamupalaksi yhdeksän jälkeen =) Voiko päivä paremmin alkaa... lasi kylmää maitoa ja uunituore pulla... no, ei se kyllä joka aamu näin ala, kaurapuuroa normaalisti, sekin hyvää!!

Tällä kertaa tein ihan tavallisia pyöreitä pikkupullia sekä kierrepullia. Taikinan ja kierrepullien ohje alhaalla.

Kierrepullatb-normal.jpg

½ l maitoa

50g hiivaa

1 kananmuna

1 tl suolaa

1½ dl sokeria

1 rkl hienonnettua kardemummaa

n. 15 dl vehnäjauhoja

150 g voita

Voiteluun: kananmuna

Päälle: raesokeria

Kierrepulliin: voita, sokeria ja kanelia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna maidon joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. ½ tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi taikina levyksi. Voitele taikinalevy voilla ja ripottele kanelia ja sokeria päälle. Taita taikina keskeltä kahtia ja leikkaa taikinasta taikinapyörällä n. 1-1½ cm levysiä suikaleita. Kierrä suikale ja pyöritä suikale rullalle. Piilota suikaleen pää pullan alle. Kohota pullat. Voitele kohonneet pullat munalla, ripottele päälle raesokeria.
Paista 200°C.ssa n. 10 min.

pikkupullatb-normal.jpg