Tein tilauksesta Kinuskikakun. Kakku on gluteeniton ja välissä valkosuklaa- ja mansikkamousset. Toivottavasti maistui!

Kinuskikakku%20Riikkab-normal.jpg

Pohja:

10 munaa

5 dl sokeria

5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

 Mansikkamousse:

2 dl  kermaa
2 dl  ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
11/2-2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita
6  liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta marjat. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita keskenään ranskankerma,tuorejuusto,sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet.Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.


Valkosuklaamousse:
2 levyä Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 prk Flora Vispiä

Sulata suklaa mikrossa. Lisää sulan suklaan joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Vaahdota Flora Vispi ja lisää valkosuklaaseos joukkoon. Sekoita hyvin.

Kinuski:

3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria

Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen n. 20-30 min, kunnes tippa kinuskia kylmään veteen pudotettuna jähmettyy kiinteäksi. Kaada kinuski kuumana kakun päälle.

Pursotukset: Rainbow laktoositonta vispikermaa (makeutettu vaniljasokerilla)

Koristeet: sokerimassaa

Kinuskikakku%20koko%20Riikkab-normal.jpg