Ravintolapäivä lähestyy. Sitä ajatellen leivoin gluteenittomia kahvikakkuja... vaan kuinkas kävi... kakut tulivat palasina ulos vuoistaan (valitettavasti niistä ei surullisen kuuluisaa kuvaa ole näyttää)... kääk... nou hätä... tein Cake popseja!! =) Ja tuli muuten hyviä!!!

Kakuista tuli 22 kpl popsia, joten pidä sunnuntaina kiirettä, jos haluat herkutella ;)

Cake%20popsb-normal.jpg

tällä ohjeella tein kakut kahteen pieneen n. 1l torvivuokaan:

3 kanamunaa

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

4 dl perunajauhoja

1 rkl gluteenitonta jauhoseosta

200 g voita

~~~~~

200 g tuorejuustoa

200 g tummaa suklaata

nonparelleja

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Voitele ja jauhota (glut. jauhoilla) 2 l:n vuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon kuivat aineet. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. 45 min. Anna jäähtyä ja kumoa kakku.

Murusta kakku hienoksi (ihan koko kakkua en murustanut, punnitsin murun, käytin murua 350 g). Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaivaa massa käsin tasaiseksi. Pyöritä massasta haluamasi kokoisia palloja. Nosta pallot hetkeksi jääkaappiin.

Sulata suklaa mikrossa 15 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen. Kasta pallot suklaaseen ja ripottele päälle nonparelleja.

Säilytä jääkaapissa.

 

Nämä Popsit sopivat myös ystävänpäivä-lahjaksi =)

Hyvää Ystävänpäivää <3