Meillä on tänään ollut pullapäivä.... montaakaan ei pakkaseen asti päässyt, toisin sanoen ei yhtään! Tein tällä kertaa (lue: ensimmäistä kertaa) taikinajuuren =)

En tiedä onko se sitten omaa luuloani vai ei,  mutta pullista tuli ihanan pehmeitä!!

pullat%20juurellab-normal.jpg

Taikinajuuri:
2 1/2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
2 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
1 rkl sokeria

½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
n. 6 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
100 g  voita
2 tl kardemummaa

Voiteluun: kananmuna

Päälle: Kaneli-sokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maidon joukoon. Lisää jauhot ja sokeri puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Peitä kulho liinalla ja anna sen kohota 10-15 minuuttia, kunnes juuri kuplii.

PULLAJUURIb-normal.jpg

Lisää taikinajuureen muna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta käsin taikinaa. Alustamisen loppuvaiheessa lisää huoneenlämpöinen voi. Jatka alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Leivo pikkupullia. Anna pullien kohota 20-30 minuuttia lämpimässä paikassa.

Voitele pullat munalla, ripottele päälle kaneli-sokeria. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-15 minuuttia.

 

Jauhot tarjosi:

 

PS. Tein myös patonkia (juurella), valkosipulilla... oikein hyviä ... siis mielettömän hyviä... vaan ei julkaisukelpoisia... ihan älyttömän rumia!! Vaan tuli nekin syötyä! :)