Britakakku on yksi lemppareista, niistä tuhansista lemppareista ;)  Jos ihan totta puhutaan Brita on parhaimmillaan, kun täytteen tekee tuoreista supisuomalaisista mansikoista! No, tähän aikaan vuodesta pitää sitten turvautua esimerkiksi supisuomalaisiin mustikoihin ;) Britakakkuja on tullut tehtyä aiemminkin, mutta nyt luomuna =)

Luomu%20mustikkabritab-normal.jpg

250g luomuvoita

2 dl luomusokeria

6 luomukeltuisia

3 dl Myllärin Luomu vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl luomumaitoa

Marenki:

6 luomuvalkuaista

3 dl luomusokeria

Täyte:

1 prk luomurahkaa

1 prk luomu vispikermaa

3 dl mustikoita

2 tl vaniljasokeria

luomusokeria maun mukaan

Koristelu:

tummaa luomusuklaata

 

Pane uuni kuumenemaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (huom! Käytä kuivia vispilöitä vatkaukseen!). Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluastialle. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja mustikat ja vaniljasokeri. Sekoita kevyesti nostellen. Lisää tarvittaessa sokeria.

Levitä täyte pohjalevylle (mä pursottelin täytteen pohjalle, tuli kivat reunat). Nosta toinen levy päälle. Koristele sulatetulla suklaalla.

Luomu%20mustikkabrita%20ylh%C3%A4%C3%A4l

Kakku mukana Myllärin Luomun Suomen inspiroivin leipoja -kisassa.