Tässä vielä toinen raparperipiirakka keväältä. Ohje on Ruokailmiö-blogista. Ei munia, ei vatkausta. Nopea valmistaa ja mikä tietysti parasta... niin hyvää!! Raparperit voi vaihtaa mustikoihin tai vaikka punaherukoihin. Ruokailmiö-blogissa myös annetaan vinkki, että piirakasta saa maidottoman vaihtamalla pohjaan tulevan maidon veteen ja muruseokseen tulevan voin maidottomaan kasvirasvavalmisteeseen.

Raparperipiirakka%20Ruokailmi%C3%B6b-nor

Pohja:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1½ dl öljyä
5 dl maitoa

Täyte:
1 litra raparperinpaloja

Muruseos:
100 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta

Aloita valmistamalla muruseos. Sekoita sulan voin joukkoon vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe.

 Valmista pohjataikina. Sekoita kuivat aineet hyvin. Lisää joukkoon öljy ja vesi (maito) ja sekoita taikina nopeasti juuri ja juuri sekaisin.

Levitä taikina leivnpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle raparperinpalat.

Ripottele pintaan muruseos ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.