Syötävä lahja on melko takuuvarma suosikki ;)...

BRITA-KAKKU


Tällä kertaa gluteeniton:

pohja:

150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

Marenki:

4 valkuaista
2 dl sokeria

Pane uuni kuumenemaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Ripottele mantelilastut pinnalle ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.

TÄYTE:

1 prk Valio Maustettu rahka Vanilja
1 prk Flora Vispiä
½ pss Marianne Crushia
sokeria maun mukaan
mansikkahilloa

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluastialle. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Laita rahka toiseen kulhoon ja lisää sen joukkoon sokeri ja Marianne Crush. Sekoita Flora vispi vaahto rahkaseokseen kevyesti nostellen.

Levitä pohjalevylle maniskkahilloa ja hillon päälle rahkatäyte. Nosta toinen levy päälle.

ONNEA VIELÄ SANKARILLE ;)