... kakkua syötiin esikoisen nimppareilla =)
Vinkkiä otin Valiolta:


KUNINGATTAREN KAKKU



Pohja:
175 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 prk Valio maustettua rahkaa kuningatar
1 tl vaniljasokeria

Päälle:
mansikoita

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen pehmiämään.
Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, niin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
Sulata liivatelehdet 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita täytteen joukkoon.
Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön.
 
Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle marjat.