Valiolta löytyi kiva ohje:

TONNIKALAPASTA




5 dl pastaa
1 rkl rasvaa
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
1 tomaatti
1 prk tonnikalaa öljyssä (mulla 2 prk Calvo tonnikalaa oliviiöljyssä, vähäsuolainen)
½ rkl sitruunamehua
1 mm mustapippurirouhetta
½ pak Koskenlaskija viherpippuri (mulla tavallista Koskenlaskijaa)
2 rkl tilliä
n. 1 dl pastan keitinvettä


Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Muistathan varata lopuksi 1 - 2 dl pastan keitinvettä myöhemmin käytettäväksi.
Kuumenna rasva pannussa. Kuullota siinä sipuli ja tomaattipyree.
Lisää kuutioitu tomaatti ja valutettu tonnikala. Kuumenna muutama minuutti.
Lisää sitruunamehu, mustapippurirouhe sekä Koskenlaskija sulatejuusto paloina. Kuumenna, kunnes sulatejuusto on sulanut.
Valuta keitetty pasta. Lisää pastan keitinvettä notkistamaan tonnikalakastiketta.
Lisää lopuksi hienonnettu tilli. Yhdistä pasta ja kastike. Tarjoa heti.


Muistutan samalla myös tästä hyvästä pohjan ohjeesta:

TONNIKALAPIZZA




Pohjan ohje täällä.

Täytteenä:

1 prk Calvo, tonnikalaa oreganossa
1 prlk Calvo, tonnikalaa valkosipulissa
1 prk Calvo,
tonnikalaa oreganossa
400 g naudan paistijauhelijaa
persikkaa
juustoraastetta