Raparperi on mun yksi lemppari raaka-aine. Ja nyt sitä on saatavilla! Mulla on kaksi isoa raparperipuskaa ja johonkin niitä on tuhottava. Hilloa olen jo pari kertaa keitellyt. Tässä ihastuttava ja ah niin loistava raparperimousse charlotan täytteenä. Kääretorttu ei ole itse leivottua vaan on itse ostettua ;) Nimittäin Fazerin tehtaanmyymälästä... ihan pilkkahintaan ja ihan mielettömän hyvää (Fazer Onnen Aamu Kinuskikakkurulla)

RAPARPERIMOUSSE-CHARLOTTA



Charlottaan tulee:
Kääretorttu

Moussen ohje löytyy jo täältä, mutta muistin virkistykseksi:

2,5 dl flora vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria

5 isohkoa raparperin vartta
2 dl vettä
2dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä

Ota pyöreä n. 1½ litran muovi- tms. kulho ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein.

Kuori ja paloittele raparperit. Keitä pehmeäksi veden ja sokerin kanssa. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen.
Laita 5 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, vanilja sokeri, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Lisää seokseen ja kaada pohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle.


Tässä vielä kuva koko kakusta: