Tässä kaksi hyvää ja mehevää kahvikakkua:

SITRUUNAKAKKU




Ohje Valion kirjasta: Lämpimäisiä
200 g voita
2½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaviiliä
½ sitruunan hyvin pesty raastettu kuori ja mehu

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää osa jauhoista ja kermaviili taikinaan. Sekoita joukkoon sitruunamenu, -kuori ja loput jauhoista. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun 1,5 l:n rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Kuorrutin jäähtyneen kakun Virosta viime syksynä ostamallani sitruunakuorruttella ja suklaanonparelleilla.



BANAANI-SUKLAAKAKKU



Tämän ohjeen otin Crazy Baker-blogista:

5 dl jauhoja (jos haluat kaakaoversion, vähennä hitusen jauhojen määrää ja lisää kaakoajauhetta)
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 dl Flora Vanillaa
3 munaa
2-3- isohkoa banaania
1½ dl juoksevaa margariinia
reilusti rouhittua suklaata (mulla Pandan
Valloittava Valkoinen Rapea Riisi & Hassel)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Banaanisose kannattaa tehdä esim. sauvasekoittimella, jolloin sose on melko löysää. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8l) ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.


PS. Lisäsin tänne
kuvan ja oman makukommentin Frödingen Valkosuklaamoussekakusta.