Tämän voikkarikakun tein 6 vee synttäreille:

KINKKUVOILEIPÄKAKKU

14 siivua paahtoleipää

Täyte 1: Kinkkutäyte

300 g palvikuutioita

suolakurkkua kuutioituna

½ prk ranskankermaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

 

Täyte 2: ½ prk Italiansalaattia

 

Kostutus:

lihalientä


Kuorrutus:

2 dl kermaa vaahdotettuna

200 g ruohosipulituorejuustoa

½ prk ranskankermaa

majoneesia

 

Koristelu:

tammenlehväsalaattia

kurkkua

viinirypäleitä

keltaisia luumutomaatteja

kinkkusiivuja

Aamupala Cheddarjuustoa

 

Valmista kinkkutäyte sekoittamalla ainekset keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä.

Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi paahtoleipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma, sekoita joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja majoneesi. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Paina juustosta kukkamuotilla kukkia. Koristele.

 

Tein myös pienen gluteenittoman voikkarikakun. Samat täytteet, mutta leipänä Pirkka gluteeniton karkea leipä.

GLUTEENITON VOIKKARIKAKKU