... tai miten sen nyt ottaa, sillä piirakka meni pakkaseen. No, mutta samalla myös käytin siskoni viime joulukuussa Virosta tuoman jauhoseoksen! Piirakan ohjeen otin Maasikas-blogista, ohje sisälsi raparperia, mutta minulla oli pakastimessa vielä viime vuodesta omenalohkoja, joten käytin ne. Hyvä ohje!!

OMENAPIIRAKKA

Pohja:

200 g voita

1 pkt (450gr) Vilma juubeli tordipulber




Täyte:

500 g raparperia (käytin omenoita)

1 dl sokeria

1 tl kanelia

Päälle:

4 kanamunaa

2 dl sokeria

50 g voita

1 dl vettä

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita pehmeä voi tordipulperin kanssa tasaiseksi taikinaksi ja paina se leivinpaperille uuninpellille (mulla oli käytössä n. 25x 35 cm vuoka). Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Paloittele raparperi ja sekoita sokeri ja kanelin kanssa (mulla siis omenoita). Kaada raparperit (omenat) taikinan päälle.

Vatkaa kanamunat ja sokeri. 

Sulata kasarissa voi, lisää vesi ja kiehauta hetken. Kaata se munavaahdon joukkoon.

Sekoita jauhot ja lisää myös munavaahdoon.

Kaada seos raparperien (omenoiden) päälle ja paista n. 25 min. Leikkaa jäähtynenä palaiseksi.