Tämä on yksi lempikakuistani, varsinkin näin joulun alla...

TAATELIKAKKU


2139926.jpg

Ohje on Myllyn Paras-sivuilta:

1½ dl vettä

1 pkt taateleita

200 g voita

2 kananmunaa

2-3 dl sokeria

½ dl kermaa tai maitoa

n. 4½ dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1-2 tl vaniljasokeria

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Lisää voisula seokseen ja munat yksitellen ja sekoita. Oikein kuohkea kakku tulee, kun kiehautetut taatelit jäähdytetään sähkövatkaimella sekoittaen. Lisää taikinaan sokeri, kerma tai maito sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.