Tämän ohjeen otin talteen Armin leivontanurkkauksesta (ohje on Dr Oetker:in).

PEHMEÄT PULLANELIÖT

1208044.jpg

Uunipellillinen

3 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl hienonnettua kardemummaa
1 muna
n. 7½ dl vehnäjauhoja
100 g  voita tai margariinia

Voiteluun:

munaa

Päälle:
Dr. Oetker Mantelilastuja
väriraesokeria

Pinnalle:
1 prk (200 g) maustettua omena-kanelirahkaa

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
2. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja muna.
3. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Vatkaa vellimäistä seosta hetki niin taikinaan muodostuu parempi sitko.
4. Lisää jauhot alustaen, jätä noin 1 dl ja lisää se vasta rasvan lisäyksen jälkeen.
5. Alusta taikinaan pehmeä, huoneenlämpöinen rasva.
6. Lisää loput jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi ja käsistä irtoavaksi. Taikinan tulee olla kuitenkin pehmeää.
7. Kaada taikina välittömästi kohottamatta pellille leivinpaperin päälle ja taputtele se jauhotetuin käsin noin 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Voit myös kaulia taikinan jauhoja apuna käyttäen leivinpöydällä ja nostaa sitten pellille leivinpaperin päälle sekä taputella tasaiseksi.
8. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.
9. Painele pullalevy viivottimella tai taikinapyörällä n. 6 x 6 cm:n neliöiksi.
10. Paina sormella kunkin neliön keskelle syvennys pohjaan asti. Voitele levy munalla.
11. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria.
12. Lusikoi syvennyksiin noin ½ tl omena-kanelirahkaa.
13. Paista pulla 225 asteessa uunin alaritilätasolla 12-15 minuuttia.