SUKLAAVIIPALEET

Tämän ohjeen nappasin Kokeilevan keittiön sivuilta. Oon tehnyt näitä ennenkin, mutta en kyllä muista koska viimeksi. Piti heti kokeilla, sillä suklaata en ole koskaan ymmärtänyt lisätä taikinaan, mikä kyllä tuntuu ihmeelliseltä, sillä suklaa on niiiiiiiin hyvääää!! Ja hyviä näistäkin tuli!! Kiva, helppo ja nopea tehdä!

497245.jpg

Ja ohje tässä (kopion sen Kokeilevasta keittiöstä)

30–35 kpl

 

Ainekset:


150 g voita


2 dl sokeria


1 muna


3,5 dl vehnäjauhoja


½ dl mantelilastuja murskattuna


1 tl leivinjauhetta


1,5 tl vanilliinisokeria


n. 150 g tummaa suklaata

 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Murskaa suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voivaahtoon sekoittaen. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinaan varoen. Laita taikina kovettumaan jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Jaa taikina 3 osaan ja muotoile kustakin palasta uunipellin mittainen tanko, painele noin 3-4 cm levyiseksi. Jätä tankojen väliin reilusti tilaa, pötköt leviävät paistettaessa melko paljon. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.  Leikkaa tangot vinottain sopivankokoisiksi viipaleiksi heti uunista oton jälkeen. Tarjoa jäähtyneinä.

Mä en laittanut mantelilastuja, sillä niitä ei mulla ollut, laitoin Wiener Nougat rouhetta.