Myös tälläistä kakkua syötiin meillä itsenäisyyspäivänä:

JOULUNMAKUINEN LUUMUTORTTU

1111251.jpg

Ohje Sunnuntai-sivuilta:

(12:lle)

Pohja:
1/2 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (pakaste)
Täyte:
200 g kuivattuja luumuja
3 dl omenamehua
1 rkl sitruunamehua tai
konjakkia
4 liivatelehteä
1/2 dl omenamehua
1 prk Sunnuntai Vanilja -tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1/2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
Koristeluun: Sunnuntai-kasvirasvatuorejuustoa, minipiparisydämiä, suklaahippuja

Ohje:

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija n. 23 cm) kokoinen levy.
2. Kauli taikina ½ cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä vuoan pohjan kokoinen pala. Laita taikinalevy vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunin alatasossa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leivo lopputaikinasta koristepipareita tai tavallisia pipareita.
3. Keitä luumuja omenamehussa miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia kunnes ne pehmenevät. Soseuta luumut liemineen. Mausta luumusose sitruunamehulla tai konjakilla. Sekoita jäähtyneen luumusoseen joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Vaahdota kerma.
4. Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna omenamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne omenamehuun. Lisää liivateseos täytteen joukkoon.
5. Sekoita kermavaahto täytteen joukkoon varovasti nostellen. Levitä täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia tai mieluiten yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuorejuustopursotuksin, minipiparisydämillä ja suklaahipuilla.



Tein pohjan erilailla, käytin n. 200 g valmiita pipareita, joiden joukkoon sulatin sopivasti rasvaa.

Kyllä tämä kakku ainakin omalle väelle maistui, muista en sitten tiedä...

Tällä ohjeella osallistun joulukuun ruokahaasteeseen (Kiitos vinkistä Susa ja -M-!!!).