Eilen tein vihdoin ja viimein tämän kesän ensimmäisen mansikkatortun (jo oli aikakin). Ohje on Pippuri Prinsessalta ja se löytyy täältä.  OLI HYVÄÄÄ!!!!

Kuva on taas mitä on. Uusi kamera on vieläkin huollossa ja vanha toimii silloin kun sitä huvittaa ;)

MANSIKKATORTTU

745944.jpg


Tein tämän tortun 19 cm:n vuokaan ja siihen tuo yksinkertainen pohja riitti hyvin. Kuten Pippuri Prinsessakin suositteli, kannattaa isompaan vuokaan tehdä 1½-kertainen pohja.

Täytettä tein tähän vuokaan ½-annoksen.

Mansikoiden päälle tein kiilteen hyytelösokerilla.

Tässä vielä alkuperäinen ohje:

Pohja:

50 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 kevyttä ruokakermaa


Täyte:

2 dl kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl vanilliinisokeria

Päälle:

1 l mansikoita

Kiille:

1 1/2 dl vaaleaa mehua
1 1/2 liivatelehteä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää yhdistetyt kuiva-aineet ja lopuksi kerma. Sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille.
Yhdistä täyteaineet ja kaada pohjan päälle.
Paista 200 asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

Asettele jäähtyneen tortun päälle mansikat.
Valmista kiille. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Liuota kuivaksi puristetut lehdet kuumaan mehuun.
Kaada kuuma mehu, johon liivatelehdet on liotettu, loppuun mehuun.
Jäähdytä kiille jääkaapissa. Kun kiille on jähmettynyt, sivele se manskoiden päälle.