...sillä tämä kakku ei todellakaan ole laihduttajan unelma.

PUNAJUURISUKLAAKAKKU

Ohje Maku-lehdestä:

200 g tummaa suklaata

3 munaa

1½ dl sokeria

1 dl fariinisokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 dl juoksevaa margariinia

3 dl punajuurta raastettuna

KUORRUTUS:

150 g tummaa suklaata (käytin valkoista)

1½ dl tomusokeria

1 prk (125g) smetanaa

½ dl mantelirouhetta


Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. 26 cm), johon olet pingoittanut leivinpaperin. Paista kakkua 175 asteessa n- 45 min. Jäähdytä kakku. Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.

Tarjoa kakku mieluiten huoneenlämpöisenä.