Meidän suvun (lähi) perinteinen Mölkky-turnaus pidettiin lauantaina. Turnauksen ruoka- ja herkkupuoli hoidetaan nyyttikesti-menetelmällä. Tänä vuonna meidän perheelle osui kakku-vuoro. Joten tässä tulos:

MÖLKKY-KAKKU 2009

Pohja (ohje Pirkka-lehdestä):
2 kananmunaa

1 dl sokeria

3 rkl kiehuvaa vettä

3/4 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhoja

½ tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Mittaa vehnäjauhot, kaakaojauhe, perunajauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne keskenään. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi vedenkeittimessä. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi munavaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Siivilöi jauhoseos vaahtoon parissa erässä. Sekoita vatkaimen pienimmällä teholla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 11-13 minuuttia. Kakkupohja on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista.

Irrota pohja vuoasta hiukan jäähtyneenä ja anna jäähtyä ritilällä paistopinta ylöspäin. Pese vuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperikiekko. Leikkaa leivinpaperista myös reunan korkuinen leivinpaperisuikale ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Halkaise jäähtynyt pohja ja nosta pohjapuoli vuoan pohjalle. Kostuta pohja tasaisesti taputtelemalla sitä mehuun kastetulla pullasudilla.

TÄYTE:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
vajaa 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
levy Maraboun Sommar-suklaata

5 liivatetta
0,5 dl mehua

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min. Sulata suklaa mikrossa (rouhin levystä 2 riviä täytteeseen). Vatkaa Flora Vispi kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit ja sula suklaa. Kuumenna mehu mikrossa. Liota siihen liivatteet, anna vähän jäähtyä ja lisää se täytteen joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen.

Kaada seos vuokaan. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle paistopinta päällepäin. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.

Irrota vuoasta reuna ja leivinpaperi. Nosta kakku lastojen avulla vadille.

PINNALLE:

Valion Vanilja-rahkaa

Lakritsi-strösseleitä

Digestive-keksimurua

Sokerikuorrutteesta tehdyt mölkky-palikat


KIITOS MÖLKKY-VÄELLE!!!

Ja eikun treenaamaan ensi vuotta varten!!!