Nyt se päivä koitti, että tuli vihdoin tilaisuus kokeilla tätä kakkua. Meillä on tänään aikuisten illanistujaiset, joten tarjolla mm:

BAILEYS-KAKKU

1417880.jpg
Ohje on Canelian keittiöstä:

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl) (laitoin Minttu-Dominoja)
75 g voita

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle.

Täyte:

3 liivatelehteä
1 dl Baileysiä tai muuta vastaavaa kermalikööriä (käytin Minttu Bayleisiä)
2 dl kuohukermaa
400 g mascarponea
160 g (eli noin 2,6 dl) tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone, tomusokeri ja vaniljasokeri.

Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana muiden ainesten joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.


Koristelun kopion Vesikirpulta.