Kuten otsikko antaa osviittaa, tämä piirakka on Juhlattaren kehittämä, KIITOS oli maukasta!!

KINKKUPIIRAS

1270920.jpg

annoksesta tulee uunipellillinen.

Pohja:

6dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

150g pehmeää voita

1.5dl vettä

Täyte:

5 kananmunaa

4.5dl kermamaitoa (1+2)

n.300g kinkkua

n.300g juustoraastetta

purjoa, paprikaa/ananasta, pizzamaustetta, pippuria sekä

öljyä paprikan ja sipulin kuullotukseen.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Nypi taikinan ainekset ns.voitaikinaksi ja painele pellille.

Kuullota purjo ja paprika öljyssä paistinpannulla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä massa pohjan päälle.

Paista n. 30-40 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat, täyte hyytynyt sekä kauniin ruskea.

Täytteen aineksia voit vaihdella mielesi mukaan.

Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkausta ja tarjoilua. (Voi olla heti uunista otettaessa vetinen, mutta kiinteytyy jäähtyessään..paprika ja ananas aiheuttavat vetisyyttä.)

Jätin täytteestä paprikan pois. Tein piirakan vuokaan, joten tein puolikkaa annoksen!