Tässä vähän tarkemmin tuosta täytekakusta:

APPELSIINI-VALKOSUKLAA-TÄYTEKAKKU

1274946.jpg

Kakun pohjan ja täytteen tein Nasuttajan ohjeella, KIITOS herkullisesta ohjeesta!!:

Pohja:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

1½ tl leivinjauhetta

 

Täyte:

 

200 g valkoista suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin appelsiinituorejuustoa)

           appelsiinin raastettu kuori (en laittanut)¨

½ dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl kermaa

4 liivatetta

½ dl appelsiinimehua

Vaahdota munat ja sokeri pohjaa varten. Lisää muut aineet siivilöiden. Paista 175 asteessa n. 25 min.

Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese vuoka ja vuoraa se kelmulla. Kokoa kakku ylösalaisin vuokaansa. Kostuta appelsiinimehulla.

Valmista täyte. Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto, appelsiininkuoret ja sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset. Lisää lopuksi mehussa liuotetut liivatteet hyvin sekoittaen. Täytä kakku ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Kumoa ja koristele kermavaahdolla.

Koristelin kakun päällisen appelsiinimarmeladilla, reunat ja päällisen pursotin Flora Vispillä (päällä olevaan kermavaahtoon lisäsin kaakaojauhetta). Tällä kertaa kokeilin Anissetten vinkkiä lisätä kerman joukkoon vaniljakreemijauhetta... tuli todella hyvä vaahto, mitä oli helppo pursottaa!! Kiitos Anissette vinkistä!!