Olen jo muutamana jouluna tehnyt joulun herkkupöytään tämän kakun:

MISSISIPIN MUTAKAKKU

1139237.jpg

Ohje on otettu muutaman vuoden takaisesta Kotivinkistä:

5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl vahvaa kahvia
1/2 dl viskiä tai konjakkia
150 g tummaa suklaata
250 g voita tai margariinia
5 dl sokeria
2 kananmunaa
tummaa kaakaojauhetta

Pinnalle:
tomusokeria
kermavaahtoa
1 l tuoreita mansikoita

1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele irtoreunainen suorapohjainen vuoka ja jauhota se tummalla kaakaojauheella.
2. Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
3. Mittaa kahvi, alkoholi, suklaa ja rasva kattilaan. Kuumenna ja sekoittele, kunnes suklaa ja rasva ovat sulaneet.

4. Kaada suklaaseos suureen kulhoon.
5. Sekoita sähkövatkaimella sokeri suklaaseokseen.
6. Sekoita vatkaimella myös jauhoseos taikinaan ja lopuksi munat.
7. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä kakkua uunin keskiritilätasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
8. Nosta kakku pois, kokeile ettei koetikkuun jää raakaa taikinaa kiinni, ja anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia.
9. Koristele kakku tomusokerilla ja tarjoa sen kanssa kermavaahtoa ja mansikoita.
Vinkki: Mutakakku muuttuu kosteammaksi muutaman päivän odottamisella. Tee siis kerralla kaksi, joista toisen voit syödä heti.

Minä säilytän kakun aattoon asti jääkaapissa... toivottavasti se säilyy sinne asti ;)